Őszi dekoráció dísztökből

Őszi dekoráció dísztökbőlTavaly zsázsa magokat vetettünk a félbevágott dísztökökbe, de készítettünk vidám tökfilkókat is. Ha nem láttad, ide kattintva megnézheted őket!

Az idei dísztököket szárazvirágokkal, őszi termésekkel díszítettük, így kerültek az asztalra. A dekoráció elkészítéséhez felnőtt segítsége szükséges!

Elkészítés:

  • kérjetek meg egy felnőttet, hogy a dísztökök felső kb. 1/3-ad részét egy éles késsel vágja le
  • egy kanállal vájjátok ki a tökök belsejét, távolítsátok el a magokat. 2-3 napig hagyjátok, hogy egy kicsit kiszáradjanak a tökök
  • ezután faragjatok száraz tűzőhabot a dísztökök mélyedéseibe

Őszi dekoráció dísztökből

  • szúrjatok a tűzőhabba szárazvirágokat, apró zöldeket (pl.: buxus)
  • nézd csak a középső dísztököt! Ebbe az őszi kirándulások alkalmával begyűjtött terméseket, tobozt, bükk termését, zuzmós ágakat, fenyőkérget tettünk. (Amelyiket formája miatt nem lehetett beszúrni a tűzőhabba, az alját egy kis dróttal megtekertük és így szúrtuk be)

Őszi dekoráció dísztökből

Ha Te is készítesz őszi dekorációt, küldj róla képet nekünk, és kitesszük a honlapra a “Ti írtátok” rovatba!

Hozzászólások

Őszi dekoráció dísztökből — 2 hozzászólás

 1. Érdeklődni szeretnék,hogyha a dísztök belsejét kiszedem és oázis szivacssal kibélelem amelybe száraz virágokat tűzködöm, akkor a dísztök nem fog elrohadni megpenészesedni? simán kiszárad? Várom mielőbbi válaszukat mert iskolába szeretnénk elkészíteni ezt a dekorációt.

 2. Kedves Kriszti! A dísztökök, ugyanúgy mint a nagy halloween tökök egy idő után sajnos tönkremennek, penészesednek vagy összeesnek. Frissen szépek ezek az alkotások, kb 5-7 napig nagyon jól mutatnak, de még lehet, hogy kicsit tovább is bírják a nedvességtartalomtól függően.