Díszfa készítése anyák napjára

díszfa készítése szárazvirágokbólTavaly kisgyermekekkel is könnyen elkészíthető ajándékokat mutattam be, hiszen a különböző formájú kaspókba kis szülői segítséggel a kicsik is be tudják szúrni a virágokat. Ha nem emlékszel rá, kattints ide!

Az idén egy olyan ötletet hoztam, amelyet inkább iskoláskorú gyerekeknek ajánlok, mert nehezebb az elkészítése.

A kisebbek besegíthetnek a cserép dekorálásában vagy a gyurma gyömöszölésében. A lényeg, hogy az eredmény biztos mindenkinek tetszik majd!

Díszfácska anyák napjára szárazvirágból

Hozzávalók: 

  • száraz tűzőhab
  • szárazvirágok, amelyeket tűzni lehet
  • apró levelű élő zöld növény a kertből
  • egy bot vagy egy szárazvirág vastag szára
  • agyagcserép / kerámia kaspó
  • levegőn száradó gyurma / gipsz / só-liszt gyurma
  • kés, olló

A száraz tűzőhabot téglahasábban árulják, ebből vágj le egy darabot, egy kockát. Egy késsel farigcsáld addig, amíg gömb formájú lesz. Arra készülj, hogy a kezedhez és a ruhádhoz is hozzátapad majd a sok apró darabka.

szárazvirágok és száraz tűzőhab gömbre formázva

A természetben is vannak levelek a fán, ezért használj élő zöld növényt is a kertből. Szépen szárad a buxus levele, de vigyázz, ne vedd a szádba, mert mérgező anyagokat tartalmaz!

Kezdd el beszúrni a gömbbe a virágokat és a zöldet úgy, hogy sehol ne látszódjon ki a tűzőhab.

szárazvirágok tűzése a tűzőhabba

Így haladj szépen sorba. A fa törzséhez jó lesz egy bot a kertből. Én az egyik szárazvirág, a sáfrányos szeklice szárát használtam fel erre a célra (a vörös színű virág a képen). Ennek szára elég erős, és nem baj, ha a felülete göcsörtös, hisz a természetben sem sima a fák törzse.

Amikor már csak alulról hiányzik néhány virág, lehet, hogy kell egy kis segítség. Kérj meg valakit, hogy tartsa a gömböt, amíg beszúrod a fa törzsének szánt pálcát és az utolsó virágokat.

díszfa készítése anyák napjára

A kész fácska súlya nem könnyű, ezért mindenképp agyagcserépbe vagy kerámiakaspóba tedd, különben nem áll meg. Az agyagcserepet lefestheted vagy díszítheted szalvéta technikával is. A cserepet töltsd meg levegőn száradó gyurmával vagy gipsszel. Nekem egyik sem volt itthon, ezért só-liszt gyurmát készítettem és ebbe szúrtam a fát. Ennek annyi a hátránya, hogy napokig tart, amíg megszilárdul.

a cserepet töltsd meg só-liszt gyurmával

Hogy a gyurma ne maradjon fehér, lefestheted kedvedre vagy nyomkodhatsz bele dekorkavicsot.

díszfa készítése anyák napjára

Ugye, milyen szép lett? Biztos nagy örömet szerzel vele Te is anyák napján!

Díszfa készítése anyák napjára

 

A hozzászólások le vannak tiltva.