Adventi koszorú – helyett

Adventi berakott tál úszógyertyákkal

Adventi berakott tál úszógyertyávalAz Advent eredetéről és a koszorú történetéről tavalyi bejegyzésemben már olvashattál. Most azt mutatom meg, milyen más megoldás létezik a koszorú helyett: ha épp nem volt időd a koszorú elkészítésére, vagy nem tudtad idejében beszerezni a hozzávalókat, vagy nem szereted, ha potyognak a tüskék, stb.

Az idén ez a berakott tál díszíti az asztalunkat az adventi koszorú helyett. Most megmutatom, hogyan készült el kb. 5 perc alatt!

Hozzávalók: 

  • 1 üvegtál
  • az aljára kagylók (de tehetsz szép kavicsokat vagy színes hidrozselé golyókat is)
  • víz
  • a közepére egy csillogó dísz (ez akár el is maradhat)
  • zöldek a kertből: borostyán, magyal, madárbirs bogyós ága, levendula, stb.
  • 4 db úszógyertya

Elkészítés: 

A tál aljára tedd a kagylókat/kavicsokat, majd engedd fel vízzel addig, hogy a kagylókat pont ellepje. Ha van egy szép, csillogó karácsonyi díszed (ami nehéz és nem lebeg a víz tetején:) tedd középre.

Ezután jöhetnek a növények a kertből. Az alábbiakat használtam fel:

Borostyán – egy hosszabb hajtást egyszerűen belülről körbetekertem a tálon. A metszlap (ahol levágtad a növényt) kerüljön vízbe, így tovább él majd a hajtás

Magyal – leveleit a tál szélén függőlegesen beleállítottam a vízbe

Levendula – kb. 5-7 cm-es hajtásokat vágtam le a bokorról. Ezeket szintén függőlegesen, a magyal levelekkel felváltva beleállítottam a vízbe az edény szélén

Madárbirs – keresztbe egy piros bogyókkal teli madárbirs ágacska került

Ezután helyezd el a 4 db úszógyertyát a kompozíció közepén! Ugye, milyen szép lett?

Amikor az első gyertyát meggyújtottuk, nagyon különleges hangulat lett, és az egész családnak tetszett ez a rendhagyó “adventi koszorú”. Próbáld ki egyszer Te is!

Adventi berakott tál úszógyertyával

A hozzászólások le vannak tiltva.