Zsázsa vetése PET palackba

zsázsa vetése PET palackbaAz Emberpalánta is ellátogatott a nemrég megnyílt Csoda-Bogár Színjátszóház és Családi Napközibe Bp-en a XIX. kerületben. A gyerekek és a napközi vezetője már kész ötletekkel vártak. Üres PET palackokból és színes kupakokból jópofa ültetőedényeket gyártottak. Ezekbe zsázsa- és mustármagokat vetettünk, majd spatulákból, műanyag kanalakból jelölőket készítettünk. Nézd meg, hogyan készültek ezek a vidám figurák, és készíts Te is hasonlót otthon! Üres flakont biztos találsz, már csak egy kis föld kell hozzá, a vetőmagokat pedig beszerezheted webáruházunkból.

A gyerekek felnőtt segítséggel levágták a flakon tetejét, a színes kupakokat pedig ráragasztották, ezekből lett a figurák szeme, szája. Ezután virágföldet pakoltak bele, majd rászórták a zsázsa és mustármagokat. Az apró magokat kézi spriccelővel azon nyomban meg is locsoltuk. Fa spatulából, műanyag kanálból jelölők is készültek, hogy egyszerűbb legyen a növények beazonosítása.

zsázsa vetése PET palackba

mustármag vetése PET palackba

2014_03_29_18-44-DSC_0024
mustármag vetése PET palackba Pet palack figurák

A gyerekek hazavitték ez elkészült műveket, otthon napos ablakpárkányra tették, és minden nap ügyesen locsolták őket. Meg is lett az eredmény! 4 – 5 nap múlva a figuráknak ilyen szép hajuk nőtt! Most már csak egy dolog van hátra: megenni a finom, vitamindús növényeket!

mustármag Pet palackban zsázsa Pet palackban

 

A hozzászólások le vannak tiltva.