Paradicsom palánták tűzdelése

Paradicsom palánta neveléseGyönyörű idő volt ezen a hétvégén! Te is kertészkedtél egy kicsit? Mi nekiálltunk a paprika és paradicsom palánták tűzdelésének. Tavalyi cikkünkben már olvashattál arról, hogy hogyan és miért kell a kis palántákat pikírozni. Most csak egy rövid, képes emlékeztetőt készítettünk a teendőkről. Gyere, nézd meg, hogyan végeztük el ezt az izgalmas feladatot!

A paprika és paradicsom magjait március 1-jén vetettük el kisméretű balkonládába, ültetőedényekbe. Napos ablakpárkányra tettük őket, és naponta 1 x – 2 x spricceltük őket vízzel.

A kis magoncok szépen fejlődtek. Természetesen zöldségjelölőket is készítettünk, hogy ne felejtsük el, mit hová vetettünk.

Paradicsom palánta nevelés

Március 30-án tűzdeltük a palántákat. Ezt persze előbb is megtehettük volna, de az idén így jött ki a lépés:) Látod, milyen sűrűn álltak már?

Paradicsom palánták tűzdelése

A tűzdelés kellékei: virágföld/palántaföld, tiszta cserepek/egyéb ültetőedények (pl. tejfölös, joghurtos poharak), ültetőlapát, kiskanál/spatula.

Palánták tűzdelése

A cserepeket pakold meg földdel, majd nagyon óvatosan, a kiskanál segítségével emelj ki egy kis palántát a helyéről.

Palánta pikírozása kiskanállal

A gyökerére vigyázva helyezd az új földbe, majd kezeddel óvatosan nyomkodd meg körülötte a földet. Mindig új földet használj, töltsd fel a cserepet!

Paradicsom palánta ültetése

A kis palántákat locsold is meg rögtön! Ne ijedj meg, először egy kicsit lekonyulnak, de másnapra már szépek lesznek, majd meglátod! Ne tedd őket tűző napra!

Locsold meg a palántákat!

Vidd be őket a lakásba egy napos helyre, hisz még jöhet éjszaka fagy!

Tűzdelt paradicsom palánták

 

Tűzdelt paprika palánták

A további teendőkről, a kiültetés időpontjairól ide kattintva olvashatsz!

Hozzászólások

Paradicsom palánták tűzdelése — 4 hozzászólás

  1. Üdv én Erik vagyok és az lenne a kérdésem hogy most április elején még mindíg érdemes vetni paradicsom magot palántának? Előre is köszönöm.