Póréhagymás cukkini krémleves

Ez a leves hidegen, melegen is finom és pillanatok alatt elkészül.

Hozzávalók:

  • 2 kisebb vagy 1 nagyméretű cukkini
  • 1 póréhagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 1 – 2 gerezd fokhagyma
  • 1 bio húsleveskocka
  • kevés vaj, só, bors ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín
Elkészítés:

A cukkinit megpucolom, ha zsenge, akkor magostul kockákra darabolom. Ha nagyobb és már kemény magok vannak benne, azokat eltávolítom. A póréhagymát karikákra vágom. A burgonyát megtisztítom és kockákra vágom.

A felhevített vajon pár perc alatt megpárolom a zöldségdarabokat, hozzáadom a fokhagymát is. Ezután hozzáadok 1 bio leveskockát és megborsozom. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Addig főzöm, amíg az összes hozzávaló megpuhul (kb. 15 perc).

Ha megpuhult, botmixerrel összepépesítem majd felöntöm a tejszínnel (ha nincs otthon, 1 doboz tejföl is megteszi). Egyet forralok még rajta és kész is van.

A tetejére lehet sajtot reszelni, de pirítós kockákkal, grissinivel is csudajó.

A hozzászólások le vannak tiltva.