Frankfurti leves


Egy kicsit hadilábon állunk a kelkáposztával. A főzelékkel ki lehet kergetni a világból. Pedig nem sokban különbözik tőle a leves, amit viszont mind szívesen fogyasztunk. A gyerekek is szeretik és nekem is ez az egyik nagy kedvencem. Ilyenkor, kora ősszel sűrűn szerepel az itthoni étlapon. 

Hozzávalók:

  • 1 kis fej kelkáposzta (vagy egy közepes fej fele)
  • 3 – 4 szem burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl 
  • 1 bio leveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 2 evőkanál étolaj
  • pirospaprika, só, bors, őrölt kömény 
  • 3 pár virsli   
Elkészítés:
A kelkáposztát alaposan megmosom és vékony csíkokra vágom. Felkockázom a krumplit és finomra vágom a vöröshagymát, fokhagymát.
Felforrósított olajon picit átpirítom a vöröshagymát és a fokhagymát, majd rádobom a kelcsíkokat. Fedő alatt addig párolom, amíg a káposzta össze nem esik. Ezután hozzáadom a krumplit, sózom, borsozom. Adok hozzá egy kevés őrölt köménymagot is (azért nem egészet, mert azt a gyerekek mindig kipiszkálják). Felöntöm kb. 1,5 liter vízzel és beledobok egy bio húsleveskockát (azért bio,mert abban nincs Na-glutamát). Forrástól számítva kb. 15 – 20  percig főzöm, addig, amíg a káposzta és a krumpli is teljesen megpuhul.
A virslit felkarikázom és hozzáadom a leveshez. Kiveszek egy merőkanál forró levest és egy tálban csomómentesre keverem a tejföllel és egy kiskanál pirospaprikával. Ezzel a végén behabarom a levest, egyet forralok rajta és már kész is van! Ha nem elég sűrű, lehet egy kis lisztet is tenni a habarásba, de szerintem akkor már főzelék lesz belőle:)


A hozzászólások le vannak tiltva.