Baracklekváros almás sajtos csirkemell

Baracklekváros almás sajtos csirkemellNe ijedjetek meg a nevétől, nagyon finom és borzasztó gyorsan elkészül! A gyümölccsel hadilábon álló gyerekek pedig szinte észre sem veszik, ha a sajt alatt rejtőző édes sült alma szeleteket befalják:) A ráolvadt sajtot pedig egyenesen imádni fogják.

Én általában veszek egy egész csirkemellet, amelyből szép vékony szeleteket vágok. A csontból és az azon maradt húsból húslevest főzök. Így sokkal olcsóbb, mint ha csirkemell filét vennék.

Hozzávalók:  

  • 1 egész csirkemell
  • 1 nagy vagy 2 kisebb savanykás alma
  • házi baracklekvár
  • 10 – 15 dkg sajt
  • pici vaj, olaj, só, bors

(Nekünk elég szokott lenni ez a mennyiség 2 pici gyerekkel. Tetszés szerint módosítsátok, ha nagyobb étkű a család.)

Elkészítés:

A vékonyra vágott csirkemellek mindkét oldalát egy serpenyőben pici olajon hirtelen megpirítom. Sózom, borsozom. Egy tűzálló edényt vajjal kikenek. Belepakolom a hússzeleteket,  majd a tetejüket vékonyan megkenem saját készítésű házi baracklekvárral. Ezután mindegyikre vágok egy vékony szelet almát, majd a tetejére jönnek a sajtszeletek.

Betolom a sütőbe, és amíg a sajt szépen megpirul a tetején, addig sütöm. Kukoricás rízzsel tálalom.

Jó étvágyat!

A hozzászólások le vannak tiltva.