Irány a piac!

A piacon a gyerekek megismerik a színeket, formákat

A piacon való vásárlás, séta számomra mindig nagy élmény. Külföldi utazásaim során is mindig felkeresem az ottani piacot. Érdekes arcok, a helyi “Mari nénik” kínálják különböző portékáikat, halak, tengeri herkentyűk, színes zöldségek, gyümölcsök…hmmm! Lakóhelyünkön is gyakran megfordulunk a piacon. Ez az ízek, színek, formák kavalkádja.

A gyerekekkel általában a pékségben kezdünk. Itt kapnak egy-egy sajtos pogit, lehet majszolni, és közben irány a zöldséges. Kitűnő helyszín a színek, formák gyakorlásához!

Amíg a sorban állunk, elmondjuk, melyik zöldségnek, gyümölcsnek mi a neve, hol terem, mit főzünk majd belőle. Szeretjük-e vagy sem, milyen a színe, illata, tapintása.

Megcsodálhatjuk a virágokat, tavasszal a friss palántákat, hisz itt mindig akad valami látnivaló! A gyerekek barátságot kötnek az árusokkal, akikhez minél többet járunk vissza, annál szebb áruval kínálnak majd.

Ha pedig nincs időnk vagy lehetőségünk piacra menni, játsszunk a gyerekekkel piacosat! Használjuk fel az otthon található élelmiszereket, akár a műanyag játékokat is. Készítsünk papírból játékpénzeket és már indulhat is az árusítás! Pinterest oldalunkon összegyűjtöttem néhány ötletet a gyerekeknek. Ide kattints! 

Image: xedos4 / FreeDigitalPhotos.net

Hozzászólások

Irány a piac! — 1 hozzászólás