Készíts zöldségjelölőket!

Zöldségjelölők fa spatulábólMit is ültettem ebbe a cserépbe? Jaj, elfelejtettem, hogy milyen magot vetettem ebbe a sorba! Mi az, ami itt kibújt? Vajon gyom vagy valami virág? Nem is tudom…

Ha nem akarsz így járni, készíts jelölőket! Ezekre írd rá, hogy milyen növény magját vetetted el. Nem csak a kertben, de cserepekbe, balkonládákba szúrva is használhatod őket. Lehet kapni készen is, de sokkal izgalmasabb, ha Te készíted. Nézz körül a lakásban, biztos vagyok benne, hogy találsz olyan egyszerű dolgot, amit felhasználhatsz hozzá. Ezután díszítsd a saját fantáziád szerint. Most mutatok néhány ötletet, talán Te is kedvet kapsz valamelyik elkészítéséhez!

Zöldségjelölők készítése házilag

A kamrában talált befőttesüveg kupakok bármelyik felére rajzolj/írj alkoholos filccel. A hátuljára rögzített pálcával pedig szúrd bele a földbe. Ugye, milyen egyszerű? És még pénzbe sem kerül!

befőttesüveg kupakjaiból készült zöldségjelölők

Nálunk mindig akad maradék virágkötészeti alapanyag. Ezek között is találtunk olyat, ami beleszúrható a földbe és írni lehet rá. Ilyen a szárított mák illetve a fahéjrúd. Ez utóbbi közepébe még egy vékony pálcát is beleszúrtam, de csak úgy magában is használható. Egy cserépben nagyon mutatós és az illata is fantasztikus. Ráadásul távol tartja a hangyákat!

zöldségjelölő szárított mákból

zöldségjelölő fahéjrúdból

A parafadugó is egyszerűen felhasználható erre a célra. Kérj meg egy felnőttet, hogy a közepét fúrja ki egy hegyes szerszámmal. Ezután dugj bele egy pálcát amivel beleszúrhatod a cserepedbe.

zöldségjelölő parafadugóból

Minden háztartásban akad maradék kartonpapír, valaminek a doboza, csomagolása. Ezekre rajzold rá, hogy mit ültettél, minél színesebb, annál jobb! Ezután vágd körbe és ragaszd rá hurkapálcára vagy egy botra. Ha nem a lakásban használod, akkor érdemes vízállóvá tenni úgy, hogy köré irattartó fóliát vagy más vízhatlan anyagot teszel.

zöldségjelölők kartonpapírra rajzolva

l

Zöldségjelölők készítése gyerekekkel

Ugye, ismerősek ezek a falapocskák? Igen, ezzel szokta megnézni a doktorbácsi a torkodat, ha beteg vagy! Ezeket a spatulákat gyógyszertárban lehet kapni, én 100 db-ot vettem 500 Ft-ért. Egyszerűen csak rajzold és írd rá színes filctollal a zöldségek, virágok neveit.

Zöldségjelölők készítése fa spatulából

Na, melyiknek fogsz nekiállni? Ha Neked is van hasonló ötleted, küldd el nekünk emailben vagy a Facebook oldalunkra!

Jó alkotást!

A hozzászólások le vannak tiltva.