Húsvéti készülődés gyerekekkel

só-liszt gyurma figurák festéseAz oviskorú gyermekek is imádnak alkotni, festeni, készülni az ünnepekre. Mivel ők még picik, keressünk számukra olyan egyszerűbb technikákat, amelyek megfelelnek az életkoruknak és nem veszélyesek rájuk nézve. Két gyermekemmel (3 és 5 évesek) készítettük az alábbi húsvéti dekorációkat. Ezeken a fotókon jól látszik, hogy gyermekkezek munkája, és ők ezt nagyon élvezték! Persze anya is besegített néha, hisz azért van:)

Húsvéti alkotások óvodáskorú gyermekekkel

A legkisebb gyerekekkel egyszerűen csak sima papírra fessünk húsvéti tojásokat, figurákat. Rajzoljuk meg a kontúrt ceruzával vagy még jobb, ha egy gyertyával tesszük ezt. Tetszeni fog nekik, ahogy a viaszos rész tiszta marad.

húsvéti készülődés gyerekekkel

Húsvéti figurák só-liszt gyurmából

Pár éve az egyik szupermarketben vettem egy húsvéti formájú süteménykészítő formát. Bevallom őszintén, alig használtam még, viszont az egyik nap előkerült a szekrényből és kitaláltam, hogy használhatnánk valami másra is. Só-liszt gyurmával töltöttük meg a formákat, melyeket száradás után a gyerekek kifestettek.

Hozzávalók:

  • 2 rész liszt
  • 1 rész finom szemcséjű só
  • kb. 1 rész víz, annyi, hogy kemény állagú tészta legyen belőle
  • sütőforma vagy mézeskalács kiszúró forma
  • vízfesték, ecsetek
  • dekoráláshoz gyöngy, dekorkavics, fűszerek

só-liszt gyurma készítés

A só-liszt gyurmát gumikesztyűben (hogy ne marja ki a kezem) a megfelelő állagúra gyúrtam. Ezután a gyerekekkel közösen belegyömöszöltük a formákba. Óvatosan kiszedtük egy kanál segítségével, majd dekorkaviccsal, szegfűszeggel díszítettük őket. A maradék tésztából mézeskalács kiszúróval készítettünk virágokat, báránykákat. Sütőrácsra téve hagytuk a díszeket megszáradni (kb. 1-2 nap a vastagságtól függően). Száradás után vízfestékkel kifestettük.

só-liszt gyurma figurák díszítése

Ha fel akarjátok akasztani őket valahová, még puha állapotban fűzzetek át rajtuk szalagot/madzagot.

Húsvéti só-liszt gyurma figurák készítése

Hungarocell tojások festése

Hozzávalók:

  • hungarocell tojások
  • vízfesték, ecsetek
  • hurkapálcika vagy hosszabb gyufa

A hungarocell tojásokat hurkapálcákra szúrtuk, hogy könnyebben meg tudják fogni a gyerekek, majd kedvük szerint kifestették őket.

Hungarocell tojások festése

 Jó alkotást kívánok!

A hozzászólások le vannak tiltva.